Kırmızı Tavuk Akarı

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Akarlar

Latince Adı: Dermanyssus gallinae

Familya: Dermanussidae

Tanım

Kırmızı tavuk akarları, erginlik dönemlerinde genellikle 2 mm’den kısadırlar. Renksiz ya da beyaz görüntüleri, kanla dolu olduğunda koyu kırmızı ya da gri-siyah bir renk alır. Alınan kan miktarı arttıkça vücut rengi de koyulaşır.

Oval şekildedirler. Erginlerin 8 bacakları vardır. Öndeki iki bacaklarını duyu organı olarak kullanırlar.

Dünya genelinde görülen bu tür Avrupa’da ve Kuzey Yarımküre’de çok yaygındır. Akarlar dünyanın pek çok diğer ülkesinde de görülmektedir.

Bu akarlar genellikle yabani kuşların yuvalarına yerleşir ve güvercin, sığırcık, serçe ve ev kırlangıcı gibi kuşların kanıyla beslenir.

Davranışlar

Bu akar türü gececidir. Gündüzleri çatlak ve yarıklarda kuşlardan saklanarak geçirirler. Geceleri kuşlara saldırırlar ve 2 saate kadar beslenirler.

Nem oranı yüksek ortamlarda çoğalırlar. 45 °C üstündeki ve -20°C altındaki sıcaklıklar bu tür için ölümcüldür, hayatta kalamazlar.

Yumurtalarını yuvalarının etrafındaki çatlaklara ve geceleri geçirdikleri alanlara bırakırlar. Yaşam döngüleri hızlıdır, genellikle bir hafta sürer. Yaşam döngülerini tamamlamak için hem nimfalar hem de erginlerin kanla beslenmeleri gerekmektedir.

Yetkisiz Ve Acemi Kişilerce Gerçekleştirilen İlaçlamalar Ancak Kısa Süre Fayda Göstermektedir. Kalıcı Çözümler İçin İstpak İlaçlamayı Tercih Edebilirsiniz.

Kuşlar yuvalarından ayrıldıklarında akarlar da dağılarak yakınlardaki binaları, örneğin kümes hayvanı ünitelerini istila ederler. Akarlar, yabani kuşların istilası ya da yeni gelen kümes hayvanları, ekipmanlar, taşıma araçları ya da kıyafetler yoluyla kümes hayvanı çiftliklerine taşınabilirler.

Riskler

Kümes hayvanı çiftliklerini istila eden bu akarlar için kümes koşulları idealdir. Kısa sürede popülasyonları hızla artabilir.

Isırıkları acı verir, irrite eder ve letarjiye neden olabilir. Kümes hayvanlarının yumurta üretimi azalır. Ekstrem durumlarda anemi nedeniyle ölümler görülebilir.

Kırmızı Tavuk Akarı, Salmonella ve Yalancı virüs gibi pek çok hastalığı taşıyabilir. Ergin akarlar kuruma ve açlığa karşı dirençlidir. Yiyecek olmadan aylarca hayatta kalabilirler.

Şimdi İletişime Geç!
1
Merhaba,
Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
Powered by