Kokusuz ilaçlama

Kokusuz ilaçlama

Bu Makalemizde Kokusuz ilaçlamalar Hakında Gerçekçi Bilgiler Bulacaksınız

Kokusuz ilaçlarla, yani daha doğru bir deyişle biyosidal ürünlerle yapılan uygulamalarda genellikle ortam terki gerekmemektedir. Mesela hel uygulamalarda uygulama yapılan konuttan çıkılmasına gerek yoktur. Kokusuz ilaçlar / Biyosidal ürünler sağlık bakanlığı onaylıdır ve basit tedbirler aldığınızda sağlığınızla oynamamış olursunuz.

Kokusuz ilaçlar, şebeke suyu ile hazırlanıp son kullanıma hazır olur yani su bazlıdırlar.

Kokusuz ilaçlar, hedef haşerenin cinsine, yoğunluğuna, mekandaki yaşam durumuna ve ortama göre; ilaçlamadan sonra kısa süreliğine de olsa ortam terki istenebilir.

Kokusuz ilaçlar diğer ilaçlar gibi kesinlikle gıda maddesine temas etmemeli. İlaçlamaya gelen kişiden mutlaka ilaçlama hakkında bilgi alınmalı.

Sanılanın aksine; pire,tahtakurusu gibi mücadelesi zor böceklerde de kokusuz ilaçlar kullanılır hatta bu haşereleri hedefleyerek üretilmiş kokusuz ilaçlar tavsiye edilir. Fakat bazı firmalar, ucuz olduğu için ve müşterisine daha ucuz fiyat verip daha çok kar elde etmek için, insanları kokulu ilaçlara sevkedebilmektedirler. Kokulu ilaçlar genellikle tarım ilaçlarıdır ve adından da anlaşılacağı üzere tarım arazilerinde kullanılması uygundur. İnsan yaşayan ortama tarım ilacı kullanmak oldukça sakıncalıdır.

Kokusuz ilaçlama esnasında açıkta kalan tabak ve çanak gibi mutfak eşyalarının mutlaka yıkanması gerekir.

Kokusuz ilaçlama sanılanın aksine etkili bir ilaçlama yöntemidir.

Kokusuz ilaçlama insanların toplu kullanım alanlarında uygulanacak en doğru ilaçlama yöntemlerinin başında gelmektedir.

İlaçlama servisi: İlaçlama işi yapan yetki belgeli ilaçlama birimlerine denmektedir.

İlaçlama servisleri nelere sahip olmalıdır ?

İlaçlama servisleri,  Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış olmalıdır. Teknisyenlerinin Sağlık Bakanlığı’ndan biyosidal ürün uygulayıcı eğitimi ve belgesi almış olması gerekmektedir. Kullanılan ilaçların, biyosidal ürün olması gerekmektedir. İlaçlama ciddi bir iştir, geçmişi olan ve güven veren ilaçlama şirketleri ile çalışılmasında fayda vardır.

Kokusuz İlaçlama ile İlgili Sorular

Kokusuz ilaçlar insan sağlığı için tehlikeli mi?

Gerekli önmeler alındıktan sonra, kokusuz ürünlerle uygulama yapılan ortamlara girilebilir ve yaşnntıya devam edilebilir.  Fakat kokusuz ilaçlamada ilaçlar gıdalara temas ederse gıdaları bozar ve mutlaka gıdalar atılmalı kesinlikle tüketilmemeli. Aksi takdirde bu ilaçlar insanları zehirler. İlaçlama servisimize başvurunuz.

Kokusuz ilaçlama esnasında ilaçlanan alanı terk edilmeli miyiz?

Kokusuz ilaçlamada ilaçlanan yerleri terk etmeye gerek yoktur fakat tedbir açısından yarım saat terk edilse daha sağlıklı olur. Çünkü kokusuz ilaçlamada insanlar ilaçları solarsa herhangi bir zehirleme yapmaz ve öldürmez fakat solunmazsa daha güzel olur. Çünkü bazı insan bünyesi çok hassastır ve bundan çabuk etkilene bilir.İlaçlama servisimize başvurunuz.

Kokusuz ilaç uygulaması nasıl uygulanır?

Kokusuz ilaçlar su karışımı ile hazırlanan ilaçlardır. Bu ilaçlar mutlaka ziraat mühendisi kontrolünde hazırlanmalı. Kokusuz ilaçlar günün herhangi bir saatinde kullanılmasında bir sakınca yoktur.İlaçlama servisimize başvurunuz.

Kokusuz ilaçlama yapıldıktan sonra neler yapılır?

Kokusuz ilaçlama yapıldıktan sonra mutfaktaki tabak ve çanaklar yıkanmalı ve evler veya ilaçlanan yerler yüzeysel temizlenmeli. Kokusuz ilaçlamada asla dip bucak yerler temizlenmemeli çünkü ilaçlar zaman içinde etkisini gösterir. İlaçlama servisimize başvurunuz.

Kokusuz ilaçlama yapılan yerler ne kadar kapalı tutulmalı?

Kokusuz ilaçlama yapılan alanları kapatmaya veya terk etmeye gerek yoktur ama yinede ilaçlama esnasında yarım saat veya 1 saat ilaçlanan ortamda bulunmamak en güzelidir. İlaçlama servisimize başvurunuz.

Kokusuz ilaçlama sonrası evler havalandırılmalı?

İnsanlar yaşadığı alanları ister ilaçlatırsın ister ilaçlatmasın her gün mutlaka belli saatlerde havalandırmalı. Kokusuz ilaçlar ile yapılan ilaçlama sonrası mutlaka evlerimizi ve ilaçlanan alanı belli bir süre havalandırmada fayda vardır. İlaçlama servisimize başvurunuz.

Şimdi İletişime Geç!
1
Merhaba,
Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
Powered by